A legegészségesebb gyümölcslevek

Gyümölcslé_csoportkép hírlevélből

GRÁNÁTALMA
Szuper antioxidáns

A Berkeley egyetem (University of California) kutatói, valamint Professzor Aviram kutatásai is megerősítették, hogy 3-szoros antioxidáns tartalommal bír, mint a vörösbor, a zöldtea vagy a narancslé.

 

 

 


Szív-és érrendszer védelme

Tudományos kutatások eredményei alapján, fogyasztása 20%-al csökkentette a káros koleszterin (LDL) szintjét, ugyanakkor növelte a hasznos koleszterin (HDL) szintjét, ezáltal összességében 40%-al csökkentette a vér koleszterin oxidációját. A már kialakult szív-, és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők körében a szívinfarktus előfordulásának több rizikófaktora jelentősen csökkent. Már 2 hét után jelentősen csökkent a szisztolés vérnyomás a magas vérnyomással küszködők körében, és 1 év alatt 35%-al csökkent a meszesedést mutató érfalak vastagsága. A vizsgálatok során, 65-75 év közötti, a nyaki artéria (Carotis) 70-90%-os súlyos szűkületével szenvedő betegeket kezeltek 50 ml koncentrált gránátalmalével és 35%-os csökkenést mutattak ki a szűkületekben. 


Rák megelőzése

Kivonata igazoltan elősegíti a rákos sejtek differenciálódását, azaz, hogy egészséges formájukba visszatérjenek. A Wisconsin Egyetem (USA) kutatói kimutatták állatkísérletekben, hogy fogyasztása jótékony hatással bír a bőrrák kialakulására. Hasonló, igazolt rákellenes hatásokat sikerült a kutatóknak igazolniuk a prosztatarák, tüdőrák és emlőrák esetében is. Ezen hatásait a benne található ellagsav-nak (ellagénsav) tulajdonítják, mely gátolja a rákos sejtek osztódását, elpusztítja a rákos sejteket, illetve gátolja azok kialakulását.  


Hormonális védelem

Az ösztrogénhez hasonló, hormonszerű anyagot tartalmaz, mely előnyösen hat a klimaxos-, változókori panaszok csökkentésére, valamint a depresszió és a csontritkulás ellen.


Bélrendszer megóvása

Antibakteriális, vírusellenes és parazita ellenes hatásait igazolták. A gyümölcsök közül egyedüliként képes a bélrendszeri candida fertőzést megállítani.

Kattints a gombra és rendeld meg a számodra megfelelő ízű gyümölcslevet:


FEKETEÁFONYA

A hajszálérrendszeri vérkeringést serkető hatása régóta ismert, védi az érfalakat, illetve csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét. Jótékony hatását kutatások igazolták az öregkori látásromlás megelőzésében, természetes módon történő kezelésében. Hatóanyagai javítják a szem alkalmazkodó képességét a változó, csökkenő fényviszonyok estén.

Levelei fertőtlenítik a húgyutakat, termései hatóanyagai jótékony hatását kutatások igazolták a vastagbél megbetegedései kezelésében.

Vércukorszint csökkentő hatását régóta feltételezik, a népgyógyászat „fekete inzulin”-ként említi.

A már korábban említett, látásra gyakorolt pozitív hatását, a szemfenék érhálózata épségének megóvása révén fejti ki, ezáltal támogatja a szem ideghártya regenerálódását. Ezen hatás nagy segítség lehet a cukorbetegek és a mai rohanó világban sokat a számítógép képernyője előtt ülők látásának megóvása érdekében.

Állatkísérletek bizonyították, hogy segít lassítani az öregedési folyamatokat, a testi-, szellemi frissesség fenntartását, így pozitív hatása van az Alzheimer-, és Parkinson-kór kialakulásának megelőzésében.

 

FEKETESZEDER

Magas a vitamin-, és nyomelem tartalma, de igazi értékét a színanyagai adják.

Rendkívül magas az antioxidáns tartalma, így véd a szabadgyök képződés ellen, ezzel segítséget nyújt a rákos megbetegedések megelőzésében.

Jótékony hatást gyakorol az érfalak rugalmasságának megóvásában, ezáltal a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulása megelőzésében, valamint az agyi erek tisztításán keresztül a szellemi frissesség, memória megtartásában, illetve védi a szemet, látást a hajszálerekre gyakorolt kedvező hatásai révén.

Magas Kálium tartalma jótékony hatású a vérnyomás csökkentésében, valamint a normál vércukorszint beállításában. Magas Kalcium és Foszfor tartalma elősegíti a csontok egészségének megőrzését.

 

ACAI BERRY

A Földön található egyik, ha nem a legmagasabb antioxidáns tartalommal bíró gyümölcs, mely vitaminokban és nyomelemekben is gazdag, így rendkívül hatékony eszköze lehet a természetes rák megelőzésben.

Kiemelkedő a D-vitamin tartalma, mely jótékony hatásait állatkísérletekben is igazolták az influenza kialakulása elleni kezelésekben.

Az „Amazonas viagra”-jaként is említik, a szexuális vágyra, teljesítőképességre gyakorolt pozitív hatásai okán.

A vastagbélrák megelőzésében kifejtett jótékony hatásai tudományosan is bizonyítást nyertek.

A vércukorszint manifesztációjának csökkentése révén pozitív hatásait ismertük meg az elmúlt években a súlycsökkentésekben, fogyókúrákban.

 


Kattints a gombra és rendeld meg a számodra megfelelő ízű gyümölcslevet: